Politie lost 60 winkeldiefstallen op

donderdag 18 maart 2010

De politie heeft naar aanleiding van een ingesteld onderzoek 60 winkeldiefstallen in Delfzijl en Appingedam opgelost. De feiten vonden eind 2009 plaats.
Acht meisjes uit Delfzijl en Appingedam (in de leeftijd van 13 tot 14 jaar) moesten op verzoek van de politie aan het bureau verschijnen. De jeugdagenten kwamen de tieners op het spoor naar aanleiding van informatie uit andere jeugdonderzoeken. De buit was voornamelijk kleding, cosmetica en sieraden. De dievegges gingen met twee of drie man sterk de winkel binnen en haalden in een donker hoekje de beveiliging van het artikel eraf. Ook liepen ze met meerdere kledingstukken het pashokje in en stopten een deel in hun tas en hingen dan n kledingstuk terug. Er is door de betrokken winkeliers aangifte gedaan. De meisjes verklaarden bij de politie dat ze de diefstallen hadden gepleegd omdat ze het stoer en gemakkelijk te verdienen vonden. Zij waren nog niet eerder met de politie in aanraking geweest. Er was sprake van een zekere hi rarchie van leiders en volgers in de groep. Nu gaat het merendeel naar het bureau Halt. De politie maakt proces-verbaal op.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Delfzijl | 112 alarmeringen Delfzijl | Goedkoop Tanken in Delfzijl | Supermarkten in Delfzijl | Weerbericht Delfzijl