Verdachte misbruik jonge meisjes aangehouden

vrijdag 6 december 2013

Delfzijl - De politie hield dinsdagavond 3 december een 39-jarige man uit Westerlee aan. Hij wordt verdacht van twee zedenzaken, waaronder het misbruik van een vierjarig meisje uit Delfzijl in oktober.

Datmeisje, uit de omgeving Gevelsteen in Delfzijl, werdzondag13 oktober omstreeks 15.45 uur tegen haar wil door een man meegenomen in eenauto. Ze werd rond 16.30 uur in de omgeving van de Wieger van der Bosstraat inAppingedam aangetroffen door een voorbijganger. Deze waarschuwde gelijk depolitie. Het meisje bleek te zijn misbruikt.

De man wordt tevensverdacht van het misbruik van een toen6-jarig meisje in Stadskanaal op 15 mei2011. Ook zij werd tegen haar wilmeegenomen, vanuit de Margrietlaan, in een auto waarna zij werd misbruikt.Daarna werd het meisje in de Hoofdstraat in Stadskanaal uit de auto gezet.

DNA

Naonderzoek door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI)werdin beide zaken hetzelfde DNA-profiel aangetroffen. Naaanhouding van deverdachte is ook DNA bij hem afgenomen. Het NFI vergeleek deDNA-profielendaarna met elkaar. Daaruit bleek dat het DNA van de verdachte overeenkwam met deDNA-profielen in beide zedenzaken. De politie doet verder onderzoek.

Voorgeleiding

De verdachte wordt vrijdag 6 december voorgeleid aan derechter-commissaris, die zal beslissen of de man uit Westerlee in bewaring wordtgesteld.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Delfzijl | 112 alarmeringen Delfzijl | Goedkoop Tanken in Delfzijl | Supermarkten in Delfzijl | Weerbericht Delfzijl