Toename woninginbraken in Delfzijl en Appingedam

vrijdag 20 februari 2015

Delfzijl / Appingedam - De politie in Delfzijl en Appingedam ziet een toename van het aantal woninginbraken en insluipingen. Sinds 1 januari sloegen de inbrekers al 22 keer toe.

De buit bestaat veelal uit geld, sieraden, laptops en tablets.Reden voor de politie om nog meer te surveilleren in uw buurt, preventieveacties te houden, inbrekers extra in de gaten te houden en door extra energie testeken in het opsporen van daders. Gelukkig kunt u zelf ook veel aan doen omwoninginbraken te voorkomen.

Verklein de kans op een woninginbraak

Met eenvoudige maatregelen verkleint u de kans dat u slachtoffer wordt vanwoninginbraak. Zorg voor goed hang- en sluitwerk en buitenverlichting optijdschakelaars. Zorg daarnaast voor een bewoonde indruk van uw huis wanneer uniet thuis bent. Registreer uw goederen, dit maakt het makkelijker uw spullen opte sporen en aangetroffen spullen terug te bezorgen. Kijk ook opwww.politie.nl/themas/woninginbraak.html

Bel 112 bij verdachte situaties

U kent uw buurt het beste. U weet wie uw buren zijn en in welke auto?s zijrijden. Bel altijd 112 als u in de buurt iets verdachts of afwijkends ziet.Noteer bijvoorbeeld het kenteken van de verdachte auto en/of het signalement vande verdachte persoon. Met een beschrijving van het misdrijf, de dader en devluchtrichting kan de politie snel in actie komen! De centralist van deMeldkamer Noord-Nederland kan tevens een Burgernet actie starten, zodat agentensamen met deelnemers van Burgernet kunnen uitkijken naar inbrekers.

www.politie.nl/themas/contact-112.html

bron: politie.nl | Categorie: inbraak


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Delfzijl | 112 alarmeringen Delfzijl | Goedkoop Tanken in Delfzijl | Supermarkten in Delfzijl | Weerbericht Delfzijl